KIGHOSTEVACCINE TIL GRAVIDE 

Sundhedsstyrelsen har på baggrund af en grundig faglig gennemgang indstillet til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at tilbuddet om kighostevaccination til gravide gøres permanent. På baggrund af den aktuelle stærkt øgede forekomst af kighoste har Sundhedsministeren besluttet at genindføre det midlertidige tilbud, som ophørte ultimo marts 2023. Tilbuddet træder i kraft den 1. august 2023 og udløber ved udgangen af 2023, hvorefter den forventes at blive gjort permanent.

https://www.ssi.dk/vaccinationer/risikogrupper/gratis-kighostevaccination-til-gravide

 

Pneumokokvaccination

Alle personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2023, børn og voksne med visse kroniske sygdomme og andre borgere, som efter lægens vurdering er i forhøjet risiko for alvorlig sygdom med pneumokokker, kan blive gratis vaccineret.

Når man er blevet vaccineret, forventer vi, at man er beskyttet i op til seks år mod de typer af pneumokokbakterier, som vaccinationen beskytter imod, men det kan variere meget fra person til person.

Se nærmere her.

 

3 MÅNEDERS og 15 MÅNEDERS VACCINATION er en tid hos sygeplejersken.

Øvrige børnevaccinationer foretages i forbindelse med børneundersøgelse hos lægen.

Smertelindring til børn under 12 mdr kan gives med sukkervand lige inden vi vaccinerer.
Medbring selv sukkervand.
Opskriften :
1 spsk sukker opløses i 1 dl kogt vand. Afkøles og gives lige inden vi vaccinerer.

HPV-VACCINATION er gratis for drenge, der fylder 12 efter 1. juli 2019.
Drenge, der bliver 12 år d. 1. juli 2019 eller senere, kan blive gratis vaccineret mod HPV. For denne gruppe af drenge er det gratis at blive vaccineret, indtil de fylder 18 år.

Drenge, der allerede er fyldt 12 år d. 1. juli 2019, bliver ikke tilbudt gratis HPV-vaccination.